Smaakweb | homepage
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | recepten
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | agenda
Smaakweb | contact
Smaakweb | contact

Smaakweb | agenda
Smaakweb | home
Smaakweb | adverteren


                                                                                               disclaimer | adverteren 

Recepten februari 2013

Crema Catalana

nagerecht voor 4 personen


Ingrediënten*)

1 liter melk

1 vanillestokje, doorsnijden zaad eruit1 pijpje kaneel

schil van kleine bio-citroen in reepjes

schil van halve bio-sinaasappel in reepjes

8 eidooiers

120 gr witte basterdsuiker

40 gr maïzena

50 gr suiker (riet- of witte suiker)

Boodschappenlijstje

Boodschappenlijstje

boodschappenlijstje

Ingrediënten

melk

vanillestokje

biocitroen

biosinaasappel

eieren

basterdsuiker

maïzena

tafelsuiker

Welke winkel?

Jumbo

GAIA

"

"

Ammerlaan

Jumbo

"

"

  

voor 4 personen

voor 4 personen

(klik hier voor de printversie)

Bereidingswijze

Breng de melk met vanille, kaneel, citroen- en sinaasappelschil aan de kook.

Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

Klop de eidooiers en suiker met de mixer of in de keukenmachine romig (5 minuten kloppen). Voeg dan de maïzena en de witte basterdsuiker toe en meng goed. Nu langzaam de warme melk toevoegen onder voortdurend kloppen. Dan terug in de pan en op het matige vuur. Blijf roeren tot het dik en romig wordt. Let op niet laten koken, maar tegen de kook aan houden, anders schift de boel. Giet de pudding in kleine lage schaaltjes en zet tot serveren in de koelkast.

Dan de schaaltjes op een bakplaat zetten en over de pudding de suiker strooien. Nu met een crême brulée-brander de suiker laten karamelliseren. Kan ook onder de grill, maar dat gaat minder goed.

Risotto met geroosterde paprika, gorgonzola en basilicum

voor- of bijgerecht van OLIVINO


Ingrediënten*)

1 rode paprika, zaden verwijderd en in stukken

1 gele paprika, zaden verwijderd en in stukken

6 el olijfolie *

4 el Balsamico (zoet, naar smaak 2 of 3 medailles Giusti) *

1 ui, fijngesneden

400 gr Arborio of Carnaroli rijst *

1 liter kippen- of groentenbouillon *

zout en versgemalen peper *

Bij serveren:

6 el fijngesneden basilicum bladeren

50 gr Gorgonzola *(naar smaak jong of pikant)

6 gescheurde basilicumbladeren

 (*) Ingrediënten verkrijgbaar bij Olivino: Jacob Gillesstraat

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 200’C

Verdeel de paprika in een braadslee, besprenkel met de helft van de olijfolie en alle basilicum.

Rooster in de oven ongeveer 7 á 8 minuten of tot zacht. Haal uit de oven en zet apart.

Verhit de bouillon in een aparte pan en houd op temperatuur.

Verhit de rest van de olijfolie in een pan met dikke bodem fruit de ui zachtjes tot ze mooi glazig is.

Doe de rijst erbij en roer 1 á 2 minuten goed tot de olie de rijst goed bedekt heeft.

Voeg een soeplepel bouillon toe aan de rijst en roer goed. Herhaal dit door steeds een lepel bouillon toe te voegen zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen(duurt ongeveer 20 minuten).

Wanneer alle bouillon is opgenomen, de paprika door de rijst heen scheppen, samen met zout en versgemalen peper en de gesneden basilicum. Houd wat achter voor de garnering.

Om te serveren de risotto in een serveerschaal doen en de gorgonzola er overheen brokkelen.

Garneer met de basilicumblaadjes.

Ingrediënten

olijfolie

Balsamico Giusti***

Risotto rijst

kippen/groentebouillon

Gorgonzola

++++++++++++++++

uien

rode en gele paprika

basilicum

Welke winkel?

Olivino





++++++++++++

Smaakweb

groentewinkel

Gepaneerde garnalen

met whisky-cocktailsaus

voorgerecht


Ingredienten:

50 cl slagroom

6 el mayonaise

2 el tomatenketchup

2 el whisky

versgemalen peper

worcestersaus

4 rauwe tigergarnalenstaarten per persoon

3 sneden witbrood (pavé van P. Galerne)

1 ei losgeklopt

1 dl olie (b.v. zonnebloem- of arachide-)

houten satehstokjes

Bereidingswijze:

Klop de slagroom stijf met de mixer. Roer er de mayonaise en de ketchup door met de whisky.

Druppel er wat worchestersaus doorheen en breng op smaak met zout en peper.

Pel de garnalen en maak ze goed droog met keukenpapier en rijg aan elk stokje twee garnalen.

Maal het brood fijn in de keukenmachine (met oud brood gaat dat gemakkelijker). Gooi de kruimels op een plat bord.

Klop het ei los en giet op een ander plat bord. Wentel de garnalenspiesjes eerst door het ei en dan druk je ze in het broodkruim.

Verhit de olie in een koekenpan (waar de garnalen aan de stokjes in passen) en frituur ze in ca. 1 minuut per kant lichtbruin en krokant. Serveer met de whiskysaus en garneer met een beetje mooie bladsla (mesclun).

Ingrediënten

diepgevroren garnalen


mayonaise

tomatenketchup

whisky

worchestersaus

witbrood

eieren

satehstokjes

olie

Welke winkel?

Simonis/ Zoutenbier/ZOT



Gall&Gall

Jumbo

Galerne

Ammerlaan

Jumbo

Jumbo

(klik hier voor de printversie)

(klik hier voor de printversie)